Register FAQ Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   JazzJackrabbit Community Forums » Open Forums » JCS & Scripting

Unable to shoot

Sean Sean's Avatar

JCF Member

Joined: Oct 2010

Posts: 720

Sean is a forum legendSean is a forum legend

Mar 21, 2011, 07:20 AM
Sean is offline
Reply With Quote
Exclamation Unable to shoot

One of those things which happens with really large levels. I can't shoot on some tiles for some reason, and also ammo doesn't spawn on some places, which I believe has a pattern: Top-left has most ammo, bottom-right has least. Also ammo crates won't spawn the 5 ammo events. Some crates are also missing. I removed tons of Carrot crate with ExtraEvent TNT and NumEvent 15 and replaced them with TNT +3 ammo, but that doesn't help a lot. If I'm not wrong, this has something to do with not enough memory in JJ2, and I need to remove events, but I've removed a lot and nothing's changed.
__________________
drop by my SoundCloud or something if you want, it's my life's pride
Jgke Jgke's Avatar

JCF Member

Joined: Sep 2006

Posts: 974

Jgke is an asset to this forumJgke is an asset to this forum

Mar 21, 2011, 07:59 AM
Jgke is offline
Reply With Quote
You just need to remove even more.
Sean Sean's Avatar

JCF Member

Joined: Oct 2010

Posts: 720

Sean is a forum legendSean is a forum legend

Mar 21, 2011, 08:33 AM
Sean is offline
Reply With Quote
Best advice I ever got. Seriously though, it's almost hard to strip it of more ammo.
__________________
drop by my SoundCloud or something if you want, it's my life's pride
Obi1mcd Obi1mcd's Avatar

JCF Member

Joined: Feb 2010

Posts: 692

Obi1mcd is OFF DA CHARTObi1mcd is OFF DA CHARTObi1mcd is OFF DA CHART

Mar 21, 2011, 08:40 AM
Obi1mcd is offline
Reply With Quote
Like it or not, I think Jake is right. Assuming this is the level for FireSworD's contest, and assuming it's as big as you were hinting, it's the only solution I can think of for now.
__________________
Define 'normal'.
Nerd

JCF Member

Joined: Sep 2008

Posts: 61

Nerd is doing well so far

Mar 23, 2011, 03:21 PM
Nerd is offline
Reply With Quote
As far as I know, the object limit in SP is 511. Each generator takes up two entries in the object array (one for the generator and one for the object it spawns). You can unload objects from the array by getting far enough (there's a 64*64 tile square of "active memory" surrounding the player, and any objects outside that area will be unloaded), so separating the areas from each other with thick enough walls might let you use more objects.
Sean Sean's Avatar

JCF Member

Joined: Oct 2010

Posts: 720

Sean is a forum legendSean is a forum legend

Mar 23, 2011, 05:20 PM
Sean is offline
Reply With Quote
Quote:
Originally Posted by Nerd View Post
As far as I know, the object limit in SP is 511.

It's an MP level, so does that change the object limit? Also, are there actually six objects for a +15 ammo box: the box and the 5 +3 ammo objects? And double that amount for the generator?
__________________
drop by my SoundCloud or something if you want, it's my life's pride
Nerd

JCF Member

Joined: Sep 2008

Posts: 61

Nerd is doing well so far

Mar 24, 2011, 02:01 AM
Nerd is offline
Reply With Quote
The object limit is 2559 in MP (note that level settings won't change it, so you must test it in MP in order to get the increased object limit). Barrels and crates take up only one object from the array and the extra objects are allocated when they are destroyed (they store what they must spawn and how many of them in their object data). The generator still takes up another object as normal, though.

Also, the unloading trick won't work in MP.

Last edited by Nerd; Mar 24, 2011 at 02:14 AM.
Sean Sean's Avatar

JCF Member

Joined: Oct 2010

Posts: 720

Sean is a forum legendSean is a forum legend

Mar 24, 2011, 06:24 AM
Sean is offline
Reply With Quote
Would it be ok for you to take a look at the level and suggest a solution? I'm kind of stuck with this.
__________________
drop by my SoundCloud or something if you want, it's my life's pride
Jgke Jgke's Avatar

JCF Member

Joined: Sep 2006

Posts: 974

Jgke is an asset to this forumJgke is an asset to this forum

Mar 24, 2011, 08:05 AM
Jgke is offline
Reply With Quote
I could, I have mine's layout done already
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

All times are GMT -8. The time now is 07:32 PM.