Register FAQ Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   JazzJackrabbit Community Forums » Open Forums » General Jazz Jackrabbit Talk

JJ2+ bug reports

Reply
 
Thread Tools
Primpy Primpy's Avatar

JCF Member

Joined: Nov 2014

Posts: 792

Primpy is an asset to this forumPrimpy is an asset to this forum

Apr 12, 2015, 01:24 AM
Primpy is offline
Reply With Quote
Quote:
Originally Posted by XxMoNsTeRXM View Post
Pole bugs:

You can understand the bug here:


And here sometimes when you use springs you can go through any part of the pole:
I don't think this bug should be fixed at all. It's used by speedrunners and sometimes can be very helpful.
__________________
AvalancheMaster AvalancheMaster's Avatar

JCF Member

Joined: Sep 2013

Posts: 89

AvalancheMaster is doing well so far

Apr 12, 2015, 01:38 AM
AvalancheMaster is offline
Reply With Quote
Quote:
Originally Posted by Primpy View Post
I don't think this bug should be fixed at all. It's used by speedrunners and sometimes can be very helpful.

Yet we fixed Spazz's boss sidekick bug. It should be fixed, as it quite often breaks levels and makes poles useless. This is a bug.
Violet CLM Violet CLM's Avatar

JCF Éminence Grise

Joined: Mar 2001

Posts: 10,614

Violet CLM has disabled reputation

Apr 12, 2015, 02:36 AM
Violet CLM is offline
Reply With Quote
are those JJ2+ bugs or just JJ2?
__________________
Primpy Primpy's Avatar

JCF Member

Joined: Nov 2014

Posts: 792

Primpy is an asset to this forumPrimpy is an asset to this forum

Apr 12, 2015, 03:17 AM
Primpy is offline
Reply With Quote
Quote:
Originally Posted by AvalancheMaster View Post
Yet we fixed Spazz's boss sidekick bug. It should be fixed, as it quite often breaks levels and makes poles useless. This is a bug.
The boss sidekick bug was fixed? I feel sorry for the speedrunners.
I still have no idea how to do it, lmao.

Quote:
Originally Posted by Violet CLM View Post
are those JJ2+ bugs or just JJ2?
JJ2 bugs. Is that a rhetorical question?
__________________
XxMoNsTeRXM XxMoNsTeRXM's Avatar

JCF Member

Joined: Sep 2013

Posts: 189

XxMoNsTeRXM is doing well so far

Apr 12, 2015, 07:55 AM
XxMoNsTeRXM is offline
Reply With Quote
Quote:
Originally Posted by cooba View Post
We want all text exclusive to JJ2+ to be translate-able, but it's going to take some time to implement.
Well, the ability to have more languages without modifying other languages would be useful for some people, for example I make a Romanian.j2s and I do not rename to Dutch.j2s or anything else, and it simply appears in the language menu, and you can put the language on download on j2o, and others who don't know english very well can use it.

Quote:
Originally Posted by Violet CLM View Post
are those JJ2+ bugs or just JJ2?
Well my little brother found that while playing a single player episode on JJ2+
__________________
~XxMoNsTeR
Old Apr 12, 2015, 07:56 AM
XxMoNsTeRXM
This message has been deleted by XxMoNsTeRXM.
Treylina Treylina's Avatar

JCF Member

Joined: Sep 2009

Posts: 1,008

Treylina is a forum legendTreylina is a forum legendTreylina is a forum legend

Apr 12, 2015, 08:42 AM
Treylina is offline
Reply With Quote
Quote:
Originally Posted by Primpy View Post
The boss sidekick bug was fixed? I feel sorry for the speedrunners.
They can always use vanilla JJ2. After all they're only the default levels. I don't like bugs that defeat the point of something, and that added trouble to level designers to make boss sidekick spam (which sucks out all the challenge) unusable.

The boss sidekick spam trick is pretty easy to perform. Get hurt once, be at the boss, then hold on the down + jump button.

Being able to go through poles has always been a JJ2 bug.
__________________


Jazz Jackrabbit group: https://discord.gg/vZm95tQ
Violet CLM Violet CLM's Avatar

JCF Éminence Grise

Joined: Mar 2001

Posts: 10,614

Violet CLM has disabled reputation

Apr 12, 2015, 10:06 AM
Violet CLM is offline
Reply With Quote
It's not a rhetorical question, because this is the JJ2+ bug reports thread.
__________________
Stijn Stijn's Avatar

Administrator

Joined: Mar 2001

Posts: 6,930

Stijn is a splendid one to beholdStijn is a splendid one to beholdStijn is a splendid one to beholdStijn is a splendid one to beholdStijn is a splendid one to beholdStijn is a splendid one to beholdStijn is a splendid one to behold

Apr 12, 2015, 10:43 AM
Stijn is offline
Reply With Quote
What would be the best place to report JJ2 bugs yet unfixed by plus?
Violet CLM Violet CLM's Avatar

JCF Éminence Grise

Joined: Mar 2001

Posts: 10,614

Violet CLM has disabled reputation

Apr 12, 2015, 10:50 AM
Violet CLM is offline
Reply With Quote
Anywhere else. Really I'd like to see a public issue tracker (like we have on GitHub but not restricted to contributors, so people can submit stuff), but everyone's been too busy with the bash since release to set something up.
__________________
Primpy Primpy's Avatar

JCF Member

Joined: Nov 2014

Posts: 792

Primpy is an asset to this forumPrimpy is an asset to this forum

Apr 12, 2015, 11:52 AM
Primpy is offline
Reply With Quote
Could be this thread renamed "JJ2 and JJ2+ bug reports"? It would be pointless to create another thread dedicated to bug reporting.
__________________
Violet CLM Violet CLM's Avatar

JCF Éminence Grise

Joined: Mar 2001

Posts: 10,614

Violet CLM has disabled reputation

Apr 12, 2015, 01:32 PM
Violet CLM is offline
Reply With Quote
Why? JJ2+ bug reports are good to get so that we can fix what we broke. JJ2 bugs have been around for a long time and are not new, not important, or both.
__________________
Sir Ementaler Sir Ementaler's Avatar

JCF Member

Joined: Feb 2010

Posts: 797

Sir Ementaler is a name known to allSir Ementaler is a name known to allSir Ementaler is a name known to allSir Ementaler is a name known to allSir Ementaler is a name known to allSir Ementaler is a name known to all

Apr 12, 2015, 02:10 PM
Sir Ementaler is offline
Reply With Quote
There's no need to report vanilla JJ2 bugs. That's already been done.
__________________

I am an official JJ2+ programmer and this has been an official JJ2+ statement.
Vegito

JCF Member

Joined: Oct 2003

Posts: 2,861

Vegito is an asset to this forum

Apr 13, 2015, 02:16 AM
Vegito is offline
Reply With Quote
I've noticed a bug while flying with a copter. If you grab a copter and fly all the way to the *.0/1 tile, you will be able to fly through walls. Example (note my feet in the top center of the screen):



I've noticed this for the first time in the bash level Ancient Museum and have managed to quickly recreate it in a self-made level. It especially works well when flying to the left.
__________________
Stijn Stijn's Avatar

Administrator

Joined: Mar 2001

Posts: 6,930

Stijn is a splendid one to beholdStijn is a splendid one to beholdStijn is a splendid one to beholdStijn is a splendid one to beholdStijn is a splendid one to beholdStijn is a splendid one to beholdStijn is a splendid one to behold

Apr 13, 2015, 03:23 AM
Stijn is offline
Reply With Quote
Quote:
Originally Posted by Violet CLM View Post
Why? JJ2+ bug reports are good to get so that we can fix what we broke. JJ2 bugs have been around for a long time and are not new, not important, or both.
Quote:
Originally Posted by Sir Ementaler View Post
There's no need to report vanilla JJ2 bugs. That's already been done.
It's not immediately obvious whether something is a plus or vanilla bug though, and there's no way to check whether a vanilla bug has been reported/noticed/WONTFIXed for someone outside of the development team. In lieu of a proper issue tracker I'd propose having this thread be for any bugs found in the game; if it's a vanilla bug that won't be fixed/is on the todo list, it's easy to write a short reply to that effect.
Jelly Jam Jelly Jam's Avatar

JCF Member

Joined: Oct 2014

Posts: 743

Jelly Jam is doing well so far

Apr 13, 2015, 03:29 AM
Jelly Jam is offline
Reply With Quote
Maybe change the thread name to JJ2(+) bug reports instead.
Old Apr 13, 2015, 08:52 AM
Primpy
This message has been deleted by Stijn.
Violet CLM Violet CLM's Avatar

JCF Éminence Grise

Joined: Mar 2001

Posts: 10,614

Violet CLM has disabled reputation

Apr 13, 2015, 09:26 AM
Violet CLM is offline
Reply With Quote
Quote:
Originally Posted by Stijn View Post
It's not immediately obvious whether something is a plus or vanilla bug though
It usually is if you have a copy of vanilla JJ2.
__________________
Stijn Stijn's Avatar

Administrator

Joined: Mar 2001

Posts: 6,930

Stijn is a splendid one to beholdStijn is a splendid one to beholdStijn is a splendid one to beholdStijn is a splendid one to beholdStijn is a splendid one to beholdStijn is a splendid one to beholdStijn is a splendid one to behold

Apr 13, 2015, 09:45 AM
Stijn is offline
Reply With Quote
True. However, there's still the issue that right now there's zero transparency on whether the plus team knows about it and whether they have made a decision about whether to fix it or not, et cetera, unless maybe if you want to spend a night searching through the forums (which is far from foolproof)
Violet CLM Violet CLM's Avatar

JCF Éminence Grise

Joined: Mar 2001

Posts: 10,614

Violet CLM has disabled reputation

Apr 13, 2015, 10:03 AM
Violet CLM is offline
Reply With Quote
Yes, because you introduced that issue. Again: Any other place is more appropriate for that than this thread. JJ2+ suggestions, JJ2+ general, a new thread about individual bugs, angry notes attached to PayPal gifts, whatever you want. The use of this thread is that it lists things that a) used to work but now don't, which b) makes them reasonably high priorities to address, which c) were specifically broken by the Plus team, which d) increases the chances there'll actually be code in place that could be modified to fix them. None of those things are true for vanilla bugs.
__________________
Robo4900 Robo4900's Avatar

JCF Member

Joined: Sep 2011

Posts: 1,039

Robo4900 has disabled reputation

Apr 18, 2015, 07:08 AM
Robo4900 is offline
Reply With Quote
Someone whispered me a ◄ symbol and it crashed me out of the server. The message was invisible ingame, but visible in the chatlog.

Apparently, the guy might have been using an older version of Plus to send the message.
__________________
Jelly Jam Jelly Jam's Avatar

JCF Member

Joined: Oct 2014

Posts: 743

Jelly Jam is doing well so far

Apr 18, 2015, 08:08 AM
Jelly Jam is offline
Reply With Quote
Quote:
Originally Posted by Robo4900 View Post
Someone whispered me a ◄ symbol and it crashed me out of the server. The message was invisible ingame, but visible in the chatlog.

Apparently, the guy might have been using an older version of Plus to send the message.
Yep I know who you're talking about.
XxMoNsTeRXM XxMoNsTeRXM's Avatar

JCF Member

Joined: Sep 2013

Posts: 189

XxMoNsTeRXM is doing well so far

Apr 19, 2015, 03:23 AM
XxMoNsTeRXM is offline
Reply With Quote
Quote:
Originally Posted by Robo4900 View Post
Someone whispered me a ◄ symbol and it crashed me out of the server. The message was invisible ingame, but visible in the chatlog.

Apparently, the guy might have been using an older version of Plus to send the message.
Yes somebody did that to me too.
And I crashed too.
__________________
~XxMoNsTeR
Treylina Treylina's Avatar

JCF Member

Joined: Sep 2009

Posts: 1,008

Treylina is a forum legendTreylina is a forum legendTreylina is a forum legend

Apr 19, 2015, 08:19 AM
Treylina is offline
Reply With Quote
Quote:
Originally Posted by Robo4900 View Post
Someone whispered me a ◄ symbol and it crashed me out of the server. The message was invisible ingame, but visible in the chatlog.

Apparently, the guy might have been using an older version of Plus to send the message.
Did it happen in one of the Puke servers (that is still 4.3)? Or a 5.0 server? That to say its a legitimate problem either way.
__________________


Jazz Jackrabbit group: https://discord.gg/vZm95tQ
Jelly Jam Jelly Jam's Avatar

JCF Member

Joined: Oct 2014

Posts: 743

Jelly Jam is doing well so far

Apr 19, 2015, 08:57 AM
Jelly Jam is offline
Reply With Quote
Quote:
Originally Posted by Treylina View Post
Did it happen in one of the Puke servers (that is still 4.3)? Or a 5.0 server? That to say its a legitimate problem either way.
It happened on puke battle.
Violet CLM Violet CLM's Avatar

JCF Éminence Grise

Joined: Mar 2001

Posts: 10,614

Violet CLM has disabled reputation

Apr 19, 2015, 10:45 AM
Violet CLM is offline
Reply With Quote
I'd be surprised if they got whispered to in a 4.3 server.
__________________
Robo4900 Robo4900's Avatar

JCF Member

Joined: Sep 2011

Posts: 1,039

Robo4900 has disabled reputation

Apr 20, 2015, 03:46 PM
Robo4900 is offline
Reply With Quote
Happened on a Puke server for me, too.
__________________
Kyro Kyro's Avatar

JCF Member

Joined: Jul 2013

Posts: 6

Kyro has disabled reputation

Apr 22, 2015, 01:37 AM
Kyro is offline
Reply With Quote
Code:
[15:54:50] *** LazarusCDF joined the game
[15:54:51] Overtime!
[15:54:51] *** Next flag score WINS!
[15:54:51] 2 minutes left...
[15:54:52] LazarusCDF whispers: x
[15:55:01] *** LoxLD joined the game
[15:55:02] *** PavlusCDF joined the game
[15:55:02] LoxLD whispers:
It caused the crash of Camel Alpha server.
__________________
Code:
A7a
ShakerNL ShakerNL's Avatar

JCF Member

Joined: May 2009

Posts: 77

ShakerNL is an asset to this forum

Jun 17, 2015, 06:34 PM
ShakerNL is offline
Reply With Quote
I have disabled whispering for a while now in all Puke Nuk3m servers. People used it to spam victims as well through it.
__________________
Borgia Borgia's Avatar

JCF Member

Joined: Dec 2014

Posts: 96

Borgia is doing well so far

Jun 19, 2015, 12:09 AM
Borgia is offline
Reply With Quote
The new plus changed Electroblaster and Pepperspray PU's, right? EB becomes blue when powered up, Pepperspray has a larger, white projectile when powered up. Both of these are suddenly 'gone' in normal Single Player, and if I remember correctly it used to be 'around' in that gamemode.

Edit: oh, now it suddenly works again. Odd.
Slaz Slaz's Avatar

JCF Member

Joined: Aug 2004

Posts: 1,253

Slaz is a forum legendSlaz is a forum legendSlaz is a forum legend

Sep 2, 2015, 02:54 AM
Slaz is offline
Reply With Quote
I came across a strange module error. I was playing some Devres until the 2nd level of Episode 2 that plays Neve.s3m as it's music file. I didn't hear any music, so I first checked the volume and that JJ2+ recognized the music file in F9 info. Everything's alright. Then I redownloaded the file, still no good. Lastly I played the file in vanilla JJ2 et voila, there's beautiful music!

The track in question is from Unreal Mission Pack, utilizing the buggy Galaxy just like Vanilla JJ2. Does bass.dll interpret something in it so different that no sound can be heard at all?
__________________
Add SlazRabbit on Xbox Live if you want to play some GoW1/2/3/J or Destiny1/2.
Jazz Jackrabbit 2 Forever!!
Civilian Defence Force - Jazz2 Virtual Factory
Stijn Stijn's Avatar

Administrator

Joined: Mar 2001

Posts: 6,930

Stijn is a splendid one to beholdStijn is a splendid one to beholdStijn is a splendid one to beholdStijn is a splendid one to beholdStijn is a splendid one to beholdStijn is a splendid one to beholdStijn is a splendid one to behold

Sep 2, 2015, 03:17 AM
Stijn is offline
Reply With Quote
Works fine for me...
Sir Ementaler Sir Ementaler's Avatar

JCF Member

Joined: Feb 2010

Posts: 797

Sir Ementaler is a name known to allSir Ementaler is a name known to allSir Ementaler is a name known to allSir Ementaler is a name known to allSir Ementaler is a name known to allSir Ementaler is a name known to all

Sep 2, 2015, 04:01 AM
Sir Ementaler is offline
Reply With Quote
Your version of bass.dll library might be faulty. Try upgrading.
__________________

I am an official JJ2+ programmer and this has been an official JJ2+ statement.
Slaz Slaz's Avatar

JCF Member

Joined: Aug 2004

Posts: 1,253

Slaz is a forum legendSlaz is a forum legendSlaz is a forum legend

Sep 2, 2015, 04:32 AM
Slaz is offline
Reply With Quote
I tried the latest version of bass.dll provided there (2.4.11.0), still no luck.

I also tried removing bass.dll altogether, and even JJ2+ plays the music file alright. So it got to be related to bass.dll somehow.

Any more ideas as of why this may happen?
__________________
Add SlazRabbit on Xbox Live if you want to play some GoW1/2/3/J or Destiny1/2.
Jazz Jackrabbit 2 Forever!!
Civilian Defence Force - Jazz2 Virtual Factory
Treylina Treylina's Avatar

JCF Member

Joined: Sep 2009

Posts: 1,008

Treylina is a forum legendTreylina is a forum legendTreylina is a forum legend

Sep 2, 2015, 07:30 AM
Treylina is offline
Reply With Quote
Maybe the module itself is faulty with bass.dll? There can be several versions of the same music. I don't think redownloading from the same source would work.
__________________


Jazz Jackrabbit group: https://discord.gg/vZm95tQ
Slaz Slaz's Avatar

JCF Member

Joined: Aug 2004

Posts: 1,253

Slaz is a forum legendSlaz is a forum legendSlaz is a forum legend

Sep 3, 2015, 05:42 AM
Slaz is offline
Reply With Quote
Quote:
Originally Posted by Treylina View Post
Maybe the module itself is faulty with bass.dll? There can be several versions of the same music. I don't think redownloading from the same source would work.
Yes, that appears to be it! I just opened the original file from Unreal in MPTrack and saved a new .s3m file that works.

Could someone re-download Neve.s3m from Devres Episode 2 on J2O and open it in TSF+ to see if it's not just faulty for me?
__________________
Add SlazRabbit on Xbox Live if you want to play some GoW1/2/3/J or Destiny1/2.
Jazz Jackrabbit 2 Forever!!
Civilian Defence Force - Jazz2 Virtual Factory
SaVn

Banned

Joined: Jul 2015

Posts: 17

SaVn is doing well so far

Nov 3, 2015, 09:47 AM
SaVn is offline
Reply With Quote
I am using the JJ2+ 5.1, I found some bugs:

-In episodes JJ2 (not those of HomeCookedLevels) when the next level will be "ending" "end" "endepis", so exits error "Divide by Zero";
-The event "stop enemy" doesn't work;
-when the player enters in the event "Horizontal pole", it is launched as the cannon but doesn't go on the diagonals.
-If the player dies from the boss, instead of loading the music level, charge the music of event "Active Boss".

With 800x600 resolution I found some bugs With this resolution:
-Don't show stars in TexturedBG activated;
-when the player loses all lives in SinglePlayer, the game will crash;

Someone can fix these bugs this JJ2 + 5.1? Please?

Last edited by SaVn; Nov 5, 2015 at 08:54 AM.
keiya

JCF Member

Joined: Nov 2015

Posts: 1

keiya is doing well so far

Nov 18, 2015, 02:32 PM
keiya is offline
Reply With Quote
Since I can't post new threads I guess this is the least-wrong place?

I can't set JJ2+ to use the dpad on my controller instead of the stick. It's a Wii U gamepad, using the Mayflash adapter so it appears as a 360 controller.

Also it seems weird that TSF is at the top and HH98 is below home-cooked levels but maybe that's just me setting things up in a weird way I dunno.
Treylina Treylina's Avatar

JCF Member

Joined: Sep 2009

Posts: 1,008

Treylina is a forum legendTreylina is a forum legendTreylina is a forum legend

Nov 18, 2015, 03:15 PM
Treylina is offline
Reply With Quote
Quote:
Originally Posted by keiya View Post
I can't set JJ2+ to use the dpad on my controller instead of the stick. It's a Wii U gamepad, using the Mayflash adapter so it appears as a 360 controller.
Yeah, I found that out ages ago. I posted an issue long ago on github that we need better modern controller support.
__________________


Jazz Jackrabbit group: https://discord.gg/vZm95tQ
Sir Ementaler Sir Ementaler's Avatar

JCF Member

Joined: Feb 2010

Posts: 797

Sir Ementaler is a name known to allSir Ementaler is a name known to allSir Ementaler is a name known to allSir Ementaler is a name known to allSir Ementaler is a name known to allSir Ementaler is a name known to all

Nov 18, 2015, 09:58 PM
Sir Ementaler is offline
Reply With Quote
Funny should you mention this instance of episode order. Episode files contain information about their position on the list, and The Secret Files episode is actually nearer to the bottom according to it, but JJ2 TSF has a special exception in the code that forces this one episode onto the top of the list by overriding its actual position. I don't know what happened there, I wouldn't be surprised if it were a piece of leftover debug code meant to make testing faster, but while rewriting the episode list I came to conclusion everybody is used to it by now and it won't hurt to keep it.
Robo4900 Robo4900's Avatar

JCF Member

Joined: Sep 2011

Posts: 1,039

Robo4900 has disabled reputation

Nov 19, 2015, 12:49 AM
Robo4900 is offline
Reply With Quote
Maybe you could make it a plus option?

Also, out of curiosity, what is its position supposed to be?
__________________
Violet CLM Violet CLM's Avatar

JCF Éminence Grise

Joined: Mar 2001

Posts: 10,614

Violet CLM has disabled reputation

Nov 19, 2015, 10:27 AM
Violet CLM is offline
Reply With Quote
Quote:
Originally Posted by Robo4900 View Post
Maybe you could make it a plus option?
No.
__________________
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

All times are GMT -8. The time now is 10:04 AM.