Register FAQ Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   JazzJackrabbit Community Forums » Open Forums » JCS & Scripting

MLLE - Playing catch-up with DJazz

Reply
 
Thread Tools
Violet CLM Violet CLM's Avatar

JCF Éminence Grise

Joined: Mar 2001

Posts: 10,835

Violet CLM has disabled reputation

Nov 19, 2011, 10:44 AM
Violet CLM is offline
Reply With Quote
  • The ERE is missing lots of events.
  • Do you seriously want the ERE to include every single event from JJ2 (all versions), Battery Check, and Animaniacs: A Gigantic Adventure? Because that would be required for equal treatment, and it would be pretty weird if help buttons behaved differently across .j2l versions.
  • That would require a person to have internet access in order to be able to read about events.
__________________
Jgke Jgke's Avatar

JCF Member

Joined: Sep 2006

Posts: 974

Jgke is an asset to this forumJgke is an asset to this forum

Nov 19, 2011, 01:28 PM
Jgke is offline
Reply With Quote
Perhaps a 'press help to learn more' in the help box if there's an ERE article? The summary texts would be included with the client.
DennisKainz DennisKainz's Avatar

JCF Member

Joined: Dec 2005

Posts: 407

DennisKainz is notorious for his worthless posts

Nov 20, 2011, 09:14 AM
DennisKainz is offline
Reply With Quote
ISSUE WITH MLLE:
Folder MUST be C:\Games\Jazz2\

... unless I missed something ...
__________________
Sincerely,
Dennis
Violet CLM Violet CLM's Avatar

JCF Éminence Grise

Joined: Mar 2001

Posts: 10,835

Violet CLM has disabled reputation

Nov 20, 2011, 09:31 AM
Violet CLM is offline
Reply With Quote
Quote:
Originally Posted by Unknown Rabbit View Post
To install: extract all files into a single directory (not necessarily your main JJ2 directory). Open MLLE.ini and replace the folder names in the [Paths] section with those appropriate to your own computer.
Unless you did do this, and it's hardcoded somewhere else that I'm not thinking of?
__________________
Violet CLM Violet CLM's Avatar

JCF Éminence Grise

Joined: Mar 2001

Posts: 10,835

Violet CLM has disabled reputation

Nov 21, 2011, 04:50 PM
Violet CLM is offline
Reply With Quote
All right, chaps, contribution time. Check out the event list used for JJ2 in the MLLE test release. It's based on EvilMike's JCS.ini, with various events renamed and recategorized, but even moreso. While the file is of course editable, I'd nonetheless like to ship with it already as good as possible, so if anyone has suggestions for things that should be changed in the .ini as it stands, for whatever reasons, bring'em on. One thing I'm considering in particular is combining Lighting and Sound into a single category like I already did with Sign post and Start pos; thoughts?
__________________
Love & Thunder Love & Thunder's Avatar

JCF Member

Joined: Sep 2011

Posts: 1,099

Love & Thunder has disabled reputation

Nov 22, 2011, 10:23 PM
Love & Thunder is offline
Reply With Quote
That would be nice(Sorry about the short message, my computer is low on power and doesn't charge anymore for some reason).

EDIT: Okay, I found a bug:
Quote:
Originally Posted by Error Message
See the end of this message for details on invoking
just-in-time (JIT) debugging instead of this dialog box.

************** Exception Text **************
System.ArgumentOutOfRangeException: Value of '-1' is not valid for 'Value'. 'Value' should be between 'minimum' and 'maximum'.
Parameter name: Value
at System.Windows.Forms.ScrollBar.set_Value(Int32 value)
at Mainframe.LoadJ2L(String filename) in C:\Users\Sam\documents\visual studio 2010\Projects\Renderer1\Renderer1\Mainframe.cs:lin e 597
at Mainframe.openToolStripMenuItem_Click(Object sender, EventArgs e) in C:\Users\Sam\documents\visual studio 2010\Projects\Renderer1\Renderer1\Mainframe.cs:lin e 566
at System.Windows.Forms.ToolStripItem.RaiseEvent(Obje ct key, EventArgs e)
at System.Windows.Forms.ToolStripMenuItem.(-)(-)(-)(-)(-)(-)(-)(EventArgs e)
at System.Windows.Forms.ToolStripItem.HandleClick(Eve ntArgs e)
at System.Windows.Forms.ToolStripItem.HandleMouseUp(M ouseEventArgs e)
at System.Windows.Forms.ToolStripItem.FireEventIntera ctive(EventArgs e, ToolStripItemEventType met)
at System.Windows.Forms.ToolStripItem.FireEvent(Event Args e, ToolStripItemEventType met)
at System.Windows.Forms.ToolStrip.(-)(-)(-)(-)(-)(-)(-)(-)(-)(MouseEventArgs mea)
at System.Windows.Forms.ToolStripDropDown.(-)(-)(-)(-)(-)(-)(-)(-)(-)(MouseEventArgs mea)
at System.Windows.Forms.Control.WmMouseUp(Message& m, MouseButtons button, Int32 clicks)
at System.Windows.Forms.Control.WndProc(Message& m)
at System.Windows.Forms.ScrollableControl.WndProc(Mes sage& m)
at System.Windows.Forms.ToolStrip.WndProc(Message& m)
at System.Windows.Forms.ToolStripDropDown.WndProc(Mes sage& m)
at System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.O nMessage(Message& m)
at System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.W ndProc(Message& m)
at System.Windows.Forms.NativeWindow.Callback(IntPtr hWnd, Int32 msg, IntPtr wparam, IntPtr lparam)


************** Loaded Assemblies **************
mscorlib
Assembly Version: 4.0.0.0
Win32 Version: 4.0.30319.239 (RTMGDR.030319-2300)
CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.NET/Framework/v4.0.30319/mscorlib.dll
----------------------------------------
MLLE
Assembly Version: 1.0.0.0
Win32 Version: 1.0.0.0
CodeBase: file:///C:/Program%20Files/MLLE/MLLE.exe
----------------------------------------
System.Windows.Forms
Assembly Version: 4.0.0.0
Win32 Version: 4.0.30319.235 built by: RTMGDR
CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Windows.Forms/v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Windows.Forms.dll
----------------------------------------
System.Drawing
Assembly Version: 4.0.0.0
Win32 Version: 4.0.30319.1 built by: RTMRel
CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Drawing/v4.0_4.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Drawing.dll
----------------------------------------
System
Assembly Version: 4.0.0.0
Win32 Version: 4.0.30319.236 built by: RTMGDR
CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System/v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089/System.dll
----------------------------------------
OpenTK.GLControl
Assembly Version: 1.0.0.0
Win32 Version: 1.0.278.44921
CodeBase: file:///C:/Program%20Files/MLLE/OpenTK.GLControl.DLL
----------------------------------------
OpenTK
Assembly Version: 1.0.0.0
Win32 Version: 1.0.278.44921
CodeBase: file:///C:/Program%20Files/MLLE/OpenTK.DLL
----------------------------------------
System.Core
Assembly Version: 4.0.0.0
Win32 Version: 4.0.30319.233 built by: RTMGDR
CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Core/v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Core.dll
----------------------------------------
Ionic.Zlib.CF
Assembly Version: 1.9.1.5
Win32 Version: 1.9.1.5
CodeBase: file:///C:/Program%20Files/MLLE/Ionic.Zlib.CF.DLL
----------------------------------------

************** JIT Debugging **************
To enable just-in-time (JIT) debugging, the .config file for this
application or computer (machine.config) must have the
jitDebugging value set in the system.windows.forms section.
The application must also be compiled with debugging
enabled.

For example:





When JIT debugging is enabled, any unhandled exception
will be sent to the JIT debugger registered on the computer
rather than be handled by this dialog box.
It happened when I tried to open the Battery Check Boss Level.
__________________

Last edited by Love & Thunder; Nov 25, 2011 at 06:25 AM. Reason: Double-Post turned into Single-Post.
Old Nov 25, 2011, 06:17 AM
Love & Thunder
This message has been deleted by Love & Thunder. Reason: Wait, this is a Double-Post. XD I'll edit the previous one...
Violet CLM Violet CLM's Avatar

JCF Éminence Grise

Joined: Mar 2001

Posts: 10,835

Violet CLM has disabled reputation

Nov 30, 2011, 03:22 PM
Violet CLM is offline
Reply With Quote
Sorry, I didn't see the error until now because editing the post didn't bump the topic. That's a scrollbar bug... there are probably several of them that at some point I'll buckle down and fix. It happens when loading new levels, as you said, based (I suspect) on some combination of the layer sizes and scroll positions of the view before loading and the view after loading. I've not deduced the exact cause, though, so if you could find a 100% reliable way of raising that error, that'd be great.


In other news, in keeping with the thread title, I guess I need to start implementing auto scroll into parallax mode...
__________________

Last edited by Violet CLM; Nov 30, 2011 at 04:24 PM.
Love & Thunder Love & Thunder's Avatar

JCF Member

Joined: Sep 2011

Posts: 1,099

Love & Thunder has disabled reputation

Dec 5, 2011, 12:47 PM
Love & Thunder is offline
Reply With Quote
A 100% reliable way of causing that error is to follow these steps:

Step 1: Load up MLLE.
Step 2: Load up the Battery Check Boss level.

It should then come up with that error. I tried this three times, so I'm pretty sure it works every time, although it might not happen sometimes.
__________________
Love & Thunder Love & Thunder's Avatar

JCF Member

Joined: Sep 2011

Posts: 1,099

Love & Thunder has disabled reputation

Dec 7, 2011, 08:42 AM
Love & Thunder is offline
Reply With Quote
So, what's happening in the world of MLLE?
(Sorry about the Double-Post, but it's needed in order for the question to be answered)
__________________
Violet CLM Violet CLM's Avatar

JCF Éminence Grise

Joined: Mar 2001

Posts: 10,835

Violet CLM has disabled reputation

Dec 7, 2011, 09:55 AM
Violet CLM is offline
Reply With Quote
Not much in a while, honestly. The rectangle tools were a bit boring with all the conditional logic about the size of the rectangle, the size of the stamp, blank tiles, etc., so a lot of my energy dissipated and I spent my Jazz time helping out with WebJCS instead of competing with it. I'll get back to it soon, and those scrollbars will finally feel my wrath.
__________________
Jgke Jgke's Avatar

JCF Member

Joined: Sep 2006

Posts: 974

Jgke is an asset to this forumJgke is an asset to this forum

Dec 7, 2011, 01:07 PM
Jgke is offline
Reply With Quote
Kill them.
Kill them with fire.
And then fix them, so that they can be tortured over and over again by running mice over them
Marijn

JCF Member

Joined: Feb 2006

Posts: 210

Marijn is doing well so far

Dec 7, 2011, 01:22 PM
Marijn is offline
Reply With Quote
You can get the Jazz 2 path from the registery key: HKEY_CURRENT_USER/SOFTWARE/Epic MegaGames/Jazz Creation Station/1.00/Paths.

Even thought I know conflicts with the point of a alternative to JCS.. and this doesn't work for Battery Check, I will just say this: You should handle the exception if the file isnt found
Violet CLM Violet CLM's Avatar

JCF Éminence Grise

Joined: Mar 2001

Posts: 10,835

Violet CLM has disabled reputation

Dec 7, 2011, 01:48 PM
Violet CLM is offline
Reply With Quote
I'm familiar with the registry, but as you say, it doesn't work for all versions, and I'm unclear on how well it translates cross-platform. I don't think I can or should count on it. But yes, error messages are something there should be more of.
__________________
zeroFLAMES

JCF Member

Joined: Dec 2011

Posts: 1

zeroFLAMES is doing well so far

Dec 16, 2011, 12:25 PM
zeroFLAMES is offline
Reply With Quote
Ive downloaded MLLE and it works good except that I can't select any tile. Can anyone help me? I use JJ2+TSF.
Jgke Jgke's Avatar

JCF Member

Joined: Sep 2006

Posts: 974

Jgke is an asset to this forumJgke is an asset to this forum

Dec 16, 2011, 12:28 PM
Jgke is offline
Reply With Quote
Editing levels is currently not supported.
Violet CLM Violet CLM's Avatar

JCF Éminence Grise

Joined: Mar 2001

Posts: 10,835

Violet CLM has disabled reputation

Dec 16, 2011, 03:00 PM
Violet CLM is offline
Reply With Quote
Technically you can select tiles using the B hotkey, but Jake is right that you can't do anything with them in the released copy. Eeeesh, fine, I'll work on this some more. Definitely got some catching up with DJazz to do at this point.
__________________
Jgke Jgke's Avatar

JCF Member

Joined: Sep 2006

Posts: 974

Jgke is an asset to this forumJgke is an asset to this forum

Dec 16, 2011, 03:09 PM
Jgke is offline
Reply With Quote
Don't rush anything, use the Valve release speeds
Violet CLM Violet CLM's Avatar

JCF Éminence Grise

Joined: Mar 2001

Posts: 10,835

Violet CLM has disabled reputation

Dec 16, 2011, 03:15 PM
Violet CLM is offline
Reply With Quote
I will use the 3D Realms release speeds.

wait is that joke not funny anymore??
__________________
Love & Thunder Love & Thunder's Avatar

JCF Member

Joined: Sep 2011

Posts: 1,099

Love & Thunder has disabled reputation

Dec 16, 2011, 10:16 PM
Love & Thunder is offline
Reply With Quote
It's still funny. 3D Realms took so long that I actually didn't even know what Duke Nukem Forever was when it was announced 1-3 years ago. XD
__________________
DoubleGJ DoubleGJ's Avatar

JCF Member

Joined: Sep 2002

Posts: 3,049

DoubleGJ has disabled reputation

Dec 17, 2011, 12:03 AM
DoubleGJ is offline
Reply With Quote
Over here, DoubleGJ release speeds should be a thing.
__________________
"So unless I overwrote my heart with yours, I think not. But I might have." - Violet CLM

Two Games Joined releases:
Control / Splinter (twin singles)
|| Ballistic Bunny (EP)
||
Beyond (maxi-single)
|| Beyond: Remixed (remix EP)
|| Inner Monsters OST (mini-album)
||
Shadows (album)
Love & Thunder Love & Thunder's Avatar

JCF Member

Joined: Sep 2011

Posts: 1,099

Love & Thunder has disabled reputation

Dec 19, 2011, 06:55 AM
Love & Thunder is offline
Reply With Quote
Come on, people! Don't let this thread die! We don't want another BCCS, do we(As in, we don't want this to die horribly)?!

EDIT: By "We don't want another BCCS" I don't mean in any way that it was bad, it looked great. Although, it died, and we don't want this to die, do we?
__________________

Last edited by Love & Thunder; Dec 19, 2011 at 12:06 PM.
Jerrythabest Jerrythabest's Avatar

JCF Member

Joined: Apr 2005

Posts: 2,602

Jerrythabest is a forum legendJerrythabest is a forum legendJerrythabest is a forum legend

Dec 19, 2011, 09:30 AM
Jerrythabest is offline
Reply With Quote
GRR! I don't approve of this use of the term 'BCCS'! You make it look like stink!! >:-(

Though I agree we should keep supporting this project I think it would be a great step if we could edit levels with MLLE. That would be some more 'testing food'. I know by experience that you run into all kinds of little issues and discomforts once you actually start to do some 'real use' testing, instead of just looking at what the windows look like etc. Once people can do some basic editing stuff, I expect many more 'could you add ...' questions too.
__________________
Violet CLM Violet CLM's Avatar

JCF Éminence Grise

Joined: Mar 2001

Posts: 10,835

Violet CLM has disabled reputation

Dec 19, 2011, 09:48 AM
Violet CLM is offline
Reply With Quote
Since this is largely a one-man project, the onus isn't exactly on y'all folks to keep the thread alive. In any case, I'm hesitant to describe BCCS as having died horribly; while I suppose it never really got to a final release stage, I think the .ini was really the most important part (with things like yellow interface and simplified level properties being pretty but inessential icing on the cake) and that clearly continues to make itself useful today.

(If anyone is really devoted to keeping this thread from death, I still haven't found anyone to play with AGA events, but I do recognize that nobody cares about that game.)
__________________
Love & Thunder Love & Thunder's Avatar

JCF Member

Joined: Sep 2011

Posts: 1,099

Love & Thunder has disabled reputation

Dec 19, 2011, 12:05 PM
Love & Thunder is offline
Reply With Quote
I admit my use of BCCS there wasn't very good, but the point remains that we don't want this thread to suddenly die.

I think I might get a copy of AGA eventually. Although, Violet, you could go and buy yourself one off eBay or Amazon.
__________________
Jgke Jgke's Avatar

JCF Member

Joined: Sep 2006

Posts: 974

Jgke is an asset to this forumJgke is an asset to this forum

Dec 19, 2011, 12:50 PM
Jgke is offline
Reply With Quote
Quote:
jgke@Jgke-debian:~/MLLE$ wine MLLE.exe
install the Windows version of Mono to run .NET executables
I feel sad now. One upgrade, and now it started to complain.
Love & Thunder Love & Thunder's Avatar

JCF Member

Joined: Sep 2011

Posts: 1,099

Love & Thunder has disabled reputation

Dec 19, 2011, 01:06 PM
Love & Thunder is offline
Reply With Quote
Quote:
Originally Posted by Jake View Post
I feel sad now. One upgrade, and now it started to complain.
I don't get it, can you please elaborate?
__________________
Jgke Jgke's Avatar

JCF Member

Joined: Sep 2006

Posts: 974

Jgke is an asset to this forumJgke is an asset to this forum

Dec 19, 2011, 09:03 PM
Jgke is offline
Reply With Quote
Quote:
Originally Posted by Robo4900 View Post
I don't get it, can you please elaborate?
Wine is an open-source program that I need to run Windows programs on my Debian. My system recently got an update and it broke wine
Love & Thunder Love & Thunder's Avatar

JCF Member

Joined: Sep 2011

Posts: 1,099

Love & Thunder has disabled reputation

Dec 20, 2011, 02:55 AM
Love & Thunder is offline
Reply With Quote
Ah. Right. Sad Mode activated.

On the bright side, I now have the original Half-Life(I got it off Steam from a special deal where I get it for free! ). Although, my computer's stupid and I can't run it. Anyone know how to fix this?
__________________
Ktos.

JCF Member

Joined: Oct 2010

Posts: 78

Ktos. is doing well so far

Dec 20, 2011, 06:42 AM
Ktos. is offline
Reply With Quote
I'm not sure if that's proper thread for this.
Jgke Jgke's Avatar

JCF Member

Joined: Sep 2006

Posts: 974

Jgke is an asset to this forumJgke is an asset to this forum

Dec 20, 2011, 09:51 AM
Jgke is offline
Reply With Quote
Hm, try running it with compability mode?
Love & Thunder Love & Thunder's Avatar

JCF Member

Joined: Sep 2011

Posts: 1,099

Love & Thunder has disabled reputation

Dec 20, 2011, 01:18 PM
Love & Thunder is offline
Reply With Quote
No, my problem isn't with actually running the program, it's with loading a Save File. Anyway, back on topic, why do all the views get replaced with red "X"s when MLLE crashes?
(If you think you have a solution to my Half-Life Problem, PM me, please)
__________________
Violet CLM Violet CLM's Avatar

JCF Éminence Grise

Joined: Mar 2001

Posts: 10,835

Violet CLM has disabled reputation

Dec 20, 2011, 05:52 PM
Violet CLM is offline
Reply With Quote
Red x: eh, it's a standard error display of OpenGL or something like that.

Quote:
Originally Posted by minmay View Post
one feature i would personally like that i don't believe has been mentioned: the ability to show tile masks at the same time as their graphics (by overlaying the mask with 75% transparency or somesuch).
This suggestion was made back in July, and I did implement such a mode but then never actually included a means of accessing it. Today, all that has changed.

ETA:

Quote:
Originally Posted by Sir Ementaler View Post
And let me ask, is there or will there be something indicating which layer are certain tiles on? Like, every other layer than the one being worked on becoming translucent?
Screw it, I hacked in this one too. It's definitely an... interesting effect. Sometimes it looks really weird, and sometimes it looks like the best possible way to edit a level. Welp. (Just to clarify, in this shot it's combined with the above partial mask overlay, but the two are definitely separate options.)
__________________

Last edited by Violet CLM; Dec 20, 2011 at 08:10 PM.
Sean Sean's Avatar

JCF Member

Joined: Oct 2010

Posts: 720

Sean is a forum legendSean is a forum legend

Dec 20, 2011, 07:30 PM
Sean is offline
Reply With Quote
Has anyone ever mentioned how much this community worships you?
__________________
drop by my SoundCloud or something if you want, it's my life's pride
Ktos.

JCF Member

Joined: Oct 2010

Posts: 78

Ktos. is doing well so far

Dec 21, 2011, 04:50 AM
Ktos. is offline
Reply With Quote
Hm, if not translucent mode for unused layers, would that be possibile to disable few layers(make them invisibile) in the parallax mode? Maybe except layer 8, but I'm not sure if there's a point in making such an exception. Some kind of additional preferences window where you could decide which layers you want to see in parallax mode.
Violet CLM Violet CLM's Avatar

JCF Éminence Grise

Joined: Mar 2001

Posts: 10,835

Violet CLM has disabled reputation

Dec 21, 2011, 07:57 AM
Violet CLM is offline
Reply With Quote
I suppose, but I feel it might be somewhat confusing to the user to give layers a "visible in parallax view" option but for that option not to have any effect in-game, e.g. when using Low Detail.

Sean: Not lately, but I much appreciate it. :))
__________________
Love & Thunder Love & Thunder's Avatar

JCF Member

Joined: Sep 2011

Posts: 1,099

Love & Thunder has disabled reputation

Dec 23, 2011, 06:12 AM
Love & Thunder is offline
Reply With Quote
Those sound like nice features.
__________________
Jerrythabest Jerrythabest's Avatar

JCF Member

Joined: Apr 2005

Posts: 2,602

Jerrythabest is a forum legendJerrythabest is a forum legendJerrythabest is a forum legend

Dec 23, 2011, 09:18 AM
Jerrythabest is offline
Reply With Quote
Looks great, Violet! Also the mask overlay looks very nice. Well done!
__________________
Love & Thunder Love & Thunder's Avatar

JCF Member

Joined: Sep 2011

Posts: 1,099

Love & Thunder has disabled reputation

Dec 23, 2011, 09:45 AM
Love & Thunder is offline
Reply With Quote
Yeah! And, unlike WebJCS, this doesn't require the piece of poo known as Google Chrome! I mean, WebJCS is good and all, but I don't like having to have that annoying Web Browser.
__________________
Jgke Jgke's Avatar

JCF Member

Joined: Sep 2006

Posts: 974

Jgke is an asset to this forumJgke is an asset to this forum

Dec 23, 2011, 10:24 AM
Jgke is offline
Reply With Quote
Unfortunatively, it needs a piece of poo known as .NET framework...
Jerrythabest Jerrythabest's Avatar

JCF Member

Joined: Apr 2005

Posts: 2,602

Jerrythabest is a forum legendJerrythabest is a forum legendJerrythabest is a forum legend

Dec 23, 2011, 10:29 AM
Jerrythabest is offline
Reply With Quote
But everyone who's got Windows automatically has .NET Framework. (I got it automatically through Windows Update, never had to explicitly install anything for any .NET program.)

It's somewhat like IE but then more needed.
__________________
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

All times are GMT -8. The time now is 02:16 PM.